Täällä Tampereella on nyt pakkasta 22 astetta. Kannattaa ottaa kaikki hyöty irti pakkasesta!

Pakastimen sulatus on hyvä tehdä nyt. Pakastimesta tavarat kasseihin ja kassit ulos. Pakasteet eivät varmasti ehdi sulamaan, vaan jäätyvät entistä paremmin. Pakastimen sulatusta voit nopeuttaa laittamalla pakastimeen kattiloita joissa on kuumaa vettä. Toki föönilläkin voi jäitä sulattaa, mutta siinä saa olla varovainen. Pyyhi lopuksi pakastin kuivaksi ja lastaa tavarat takaisin. Samalla kannattaa tehdä inventaario, eli poistaa vanhentuneet tuotteet pois.

Tuuleta petivaatteet ja pehmolelut. Pakkanen tappaa pölypunkkeja. Jos pakkasta on tuo 22 astetta niin tuuletusaika on ainakin kahdeksan tuntia. Lopuksi patjat ja tyynyt imuroidaan. Peitot ja lelut kannattaa ravistella. Pölypunkit kuolevat myös kuumuudessa: saunassa kuudenkymmenen asteen lämmössä riittää tunti.


Tee jäälyhtyjä. Itse laitoin nyt muoviämpäriin vettä ja aamulla katson mitä sain aikaan. Jäätymisaika on arvio, luulen että aamulla lyhdyn pitäisi olla OK. Tarkoitus ei ole jäädyttää koko ämpärillistä, vaan muutama sentti reunoilta ja sitten kaataa vesi pois. Tarvittaessa vielä iskeä reikä lyhdyn yläosaan. Saa nähdä kuinka onnistuu? Viime kerralla sain muoviämpärin halkeamaan ja lyhty lysähti. Naapurilla on pihassa muovisia jäälyhtyjä. Onhan sekin yksi ratkaisu ;-)