lauantai, 16. huhtikuu 2011
Tämä omenapiirakka on niin hyvää että sillä saa talkooporukan uudestaankin paikalle. Ohjeen olen saanut tyttäreltäni ja piirakkaa on nautittu jo monesti.
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
vajaa 3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Hiero huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin. Lisää jauho / leivinjauheseos. Taikinaa ei vatkata ;-) Taputtele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm).
Täyte:
1 purkki maitorahkaa
2 dl kermaa
1 dl sokeria
2-3 omenaa
Sekoita kerma ja maitorahka. Lisää sekaan sokeri ja sekoita. Kaada täyte piirakkavuokaan taikinan päälle. Raasta 2-3 kuorittua omenaa ja ripottele raaste täytteen päälle. Päälle vielä kaneli / sokeriseosta.
Paista 40-50 minuuttia 175 asteen lämmössä (uunin keskitasolla). Piirakka on parasta jäähtyneenä vaniljakastikkeen kera.
Kommentit